Voetbalvereniging Irnsum

Poppenwier heeft uiteraard niet zelf een voetbalclub, daarom voetballen we bij VV Irnsum dat uitkomt in de 4e Klasse KNVB. Wel hebben we een eigen zaalteam dat grotendeels bestaat uit 30+ sers en komen we zomers uit in de dorpencompetitie van de Lege Geaen.

 

Contactpersoon: A. de Jong 0566-601142

 

Kaatsvereniging Wêz wis/de Lege Geaen

De vereniging is aangesloten bij de KNKB en speelt haar wedstrijden, geeft de trainingen voornamelijk op het sportveld van Raerd. In het verleden heeft Poppenwier een aantal goede kaatsers voortgebracht, zoals Johannes Stavinga en Goos Nijman, maar de laatste jaren worden er meer andere sporten bedreven.

 

Contactpersoon: D. de Groot 0566-602194

 


Ponyclub Raerderhimruters

Hoewel steeds meer paarden worden gesignaleerd, is de ponyclub vooral een club, waar de jeugd de eerste beginselen van het paardrijden wordt bijgebracht. In het dorp is een manege aanwezig, waar dit allemaal plaatsvindt. Bovendien wordt regelmatig aan wedstrijden deelgenomen

 

Secretaris: E. Mous tel 06-21250816

 

Volleybalclub Kubus

In Sibrandabuorren is een sportzaal, waarvan de omnivereniging Kubus een belangrijke huurder is. Naast Volleybal kan ook worden deelgenomen aan activiteiten als Gymnastiek, Acrogym e.d.

 

Contactpersoon: J. Hofstede tel 0515-521916